Despre website

Reprezentarea şi totodată prezenţa pe internet este esenţială în anul 2021 iar cartea clasică, volumul tipărit, trebuie să se adapteze la actualele provocări impuse de comunicarea în mediul online. Viitorul cărţii trrebuie susţinut cu abordări care să includă o susţinere reciprocă, „cross media publishing” între cartea clasică şi prezentarea informaţiilor în mediul online. Cartea tipărită este perenă dar, în anul 2021, vorbim despre o adaptare a cărţii clasice la noile provocări impuse de revoluţia digitală.

Prin acest website nu fac decât să adaptez „tiparniţa” lui Gutenberg la ceea ce Herbert Marshall McLuhan anticipa în a sa lucrare „Galaxia Gutenberg”: întoarcearea la comunicarea tribală. Deşi McLuhan nu avea idee de ceea ce va fi să fie internetul, el a anticipat o comunicare ce va depăşi cu mult invenţia lui Gutenberg: tiparul.

Pentru a asigura perenitatea cărţii, mai ales când vorbim despre o lucrare ce reflectă evoluţii şi date din istoria recentă, cartea trebuie să fie adaptată la realitatea impusă în secolul XXI de mediul online, de website-uri, de reţelele de socializare. New media este de fapt NOW MEDIA, cartea tipărită trebuie susţinută prin toate mijloacele şi metodele pe care le avem la îndemână în mediul online.

Podul Scorpionilor: o carte vie

Acest website asigură plus-valoare la ceea ce reprezintă informaţiile cu greutate istorică ce sunt cuprinse în cartea „Podul Scorpionilor”. Prin prezentarea informaţiilor principale din carte în mediul online ne dorim să sporim interesul pentru carte iar, la rândul său, cartea să provoace curiozitatea cititorului astfel încânt acesta să intre pe website pentru informaţii multimedia.

Acest „cross” cu website-ul va fi ceva diferit de alte cărți. Ne va ajuta la promovarea cărții, la popularizarea ei. Şi va oferi plus valoare pentru ceea ce va fi publicat în carte.

Cartea este „vie”. Nu este o lucrare „închisă”. Pe website se pot adăuga permanent informaţii noi, lămuriri, date suplimentare. Apare o hartă nouă, se declasifică un document, unul dintre participanți vrea să aducă lămuriri suplimentare: se publica pe website!

Comentariile vor fi deschise (bineînțeles cu aprobare). Cine doreşte să aducă informaţii noi, în completare, sa comenteze: o poate face oricând şi astfel cartea va fi în permanentă dezvoltare.

Va fi nu doar cartea mea, a editurii. Va fi cartea noastră, a celor care am participat la acele evenimente, a celor care sunt interesați de adevărul despre acele lupte, a celor care studiază evenimentele de atunci şi au nevoie de informaţii specifice, suplimentare, de lămuriri, a celor care scriu despre acea perioadă şi pot solicita sau aduce informaţii în susţinere, a celor care doresc să combată dar în limita bunului simţ.

Mai multe informaţii în susţinerea cărţii

Acest website susţine cartea tipărită cu informaţii suplimentare. Sunt efectiv informaţii ce nu pot fi publicate integral sau la o calitate/rezoluţie bună în cartea tipărită. Şi mă refer aici la înregistări audio, la fişiere video, la fotografii şi hărţi, la linkurile şi hyperlinkurile care nu pot fi consultate direct dintr-o carte tipărită, din notele de subsol ale cărţii.

Acest website va include toate notele din subsol iar cele care conţin un hyperlink vor avea URL-ul activat pe pagina de website dedicată notelor de subsol. Astfel, atunci când în carte veţi găsi o notă de subsol cu referinţă web… Veţi putea intra pe website pentru a da click în versiunea online a notei de subsol (publicată pe website) şi pentru a ajunge rapid la referinţa web la care se face trimitere. Astfel, veţi putea consulta cu uşurinţă orice notă cu referinţă web (link/hyperlink) utilizând website-ul cărţii (intrând pe pagina dedicată NOTE DE SUBSOL).

Cartea tipărită trebuie să se adapteze la noile evoluţii de comunicare şi nu trebuie să intre în conflict cu mediul online. Din contră, cartea tipărită trebuie să utilizeze resursele oferite de internet pentru a se susţine, pentru a-şi impune valoarea nu doar în comunicare ci şi în dezvoltarea culturală.

error: Cumpăraţi cartea! Conţinut protejat!