Documentarul „Bătălia de la Nasiriyah” de Ilie Pintea şi Mario Balint

Pornind de la experienţa mea din Irak, colegii Mario Balint şi Ilie Pintea, corespondenţi de război, au realizat un documentar despre participarea trupelor româneşti la „Bătălălia de la Nasiriyah”. Relizat după toate canoanele impuse pentru un film documentar, cu o vastă experienţă în domeniul jurnalistic, cei doi au reuşit să adune foarte multe informaţii de la actori care au participat la luptele de atunci, din provincia Dhi Qar, inlcusiv ministrul apărării din acea perioadă, Ioan Mircea Paşcu şi comandantul de atunci al batalionului românesc de infanterie, Nicolae-Ionel Ciucă.

Bătălia de la Nasiriyah, Irak, mai 2004

Batalia de la Nasiriyah from Ilie Pintea on Vimeo.

7 Comments
 1. Reply
  Teo octombrie 23, 2021 at 5:22 am

  Incredibil dar adevarat. Sincer imi pare tare rau ca nu am aflat la vremea aceea. (nu mai eram in tara) Felicitari domnule Radu Dobritoiu pentru curajul dvs de reoprter. Pacat ca cei multi nu inteleg ce ati facut dvs pentru „Scorpionii Rosii” si mai ales pentru noi toti… Dumnezeu sa-i aiba in paza pe dl. general (care a condus cu inteigenta si profesionalism) pe „Scorpionii Rosii” oriunde mai sunt ei acum si pe toti fratii nostri de pe cimpurile de lupta din lume.

  • Reply
   Vlad ianuarie 10, 2022 at 12:38 am

   Când oare a avut Armata României un cronicar în teatrele de operații? Când a avut un Miron Costin Armata dupa 1990? Succes în continuare pentru a arăta adevărul despre Irak, 2014!

 2. Reply
  Ursul Baloo noiembrie 10, 2021 at 12:27 am

  Nimic nu se compară cu adevărul istoric. V-am citit și cartea… Nici eu nu credeam că s-a întâmplat așa! Noi, militarii care am fost în Irak, suntem alături de dv. Vă susțin și este foarte clar că sunteți mâncat de cur de cei de la Libertatea! Armata vă susține dle Dobrițoiu!

 3. Reply
  IlieB26 decembrie 10, 2021 at 12:41 am

  Mî bucur că am ajuns la această pagină de internet după ce am citit mizeria din Liberatea! Felicitări! Armata vă prețuiește!

 4. Reply
  Primus ianuarie 10, 2022 at 12:40 am

  Nu contează ce sscriu cei de la Liberatea! Istoria nu mai poate fi întoarsă! Felicitări pentru curajul de a vă confrunta cu o presă ostilă generalului Ciucă! Liberatea = USR!!!

  • Reply
   Coco decembrie 10, 2021 at 1:06 am

   esti cel mai tare cu asta! te pupam din C3! esti si ramai prietenul nostru. te astept la Craiova!

  • Reply
   ColJohn noiembrie 22, 2021 at 12:58 am

   Am fost acolo, în Irak, am participat la luptele pentru podurile din Nassiria! Niciunul dintre militarii din B26 nu poate nega acele lupte! Dacă nu exista un jurnalist român alături de noi, cel care ne-a însoțit și in Afganistan nu se afla despre acele lupte și despre cumpăna prin care am trecut!

Adăugaţi comentariu

*

error: Cumpăraţi cartea! Conţinut protejat!