Barbara Contini: românii au făcut o treabă fantastică pentru mine

Doamna Barbara Contini, pe care am cunoscut-o în Irak, unde era guvernator al provinciei Dhi Qar, mi-a acordat un nou interviu pe data de 8 septembrie 2020, un interviu pentru carte, un interviu cu foarte multe informaţii importante despre luptele din Nasiriyah, din perioada 14-17 mai 2004.

Iată un fragment din acest interviu:

Barbara Contini despre participarea militarilor români la bătălia din noaptea de 14 spre 15 mai

„Barbara Conrini: Românii au făcut o treabă fantastică pentru mine. Pentru că ei au fost capabili să îi deruteze complet pe insurgenţi în acel moment. Pentre mine ei au fost… Chiar dacă nu au fost cu mine în centrul [oraşului], alături de mine, ei au fost foarte importanţi pentru că i-au distras pe insurgenţi. Pentru că în timp ce insurgenii erau ocupaţi cu românii în cealaltă parte [a oraşului] pentru mine a fost bine pentru că am avut mai puţini insurgenţi în apropierea mea. Şi am ştiut că realizează o misiune foarte bună. Aşadar, pentru mine a fost foarte important pentru că românii au fost împreună cu noi, susţinându-ne. Şi a fost foarte important să îi ţinem ocupaţi [pe insurgenţi] cu românii, astfel încât nu au fost capabili să stea în zona mea în acele momente. Chiar dacă erau sosiţi foarte mulţi, adevărat foarte mulţi din Najaf, sute şi sute de persoane… Dar foarte important, pentru că eu am simţit că nu sunt singură.

R.D.: În acea perioadă vorbim de 500 până la 600 de insurgenţi în Nasiryiah?

B.C.: Da, da… Putem vorbi…Pentru că au împânzit [oraşul], 500 şi chiar mai mulţi. În această clădire importantă [de care am amintit] erau cu siguranţă 500, mai mult de 500 de personae… Mai multe [trupe], cu siguranţă mai multe. În acel moment, mă gândesc, la mijlocul lunii mai, ei erau în jur de 800 de persoane [insurgenţi]. „

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*

error: Cumpăraţi cartea! Conţinut protejat!