Subofiţerul sanitar Cornelia Pegulescu: 15 mai 2004, tabăra White Horse

Plutonierul major Cornelia Pegulescu a fost extrem de marcată de luptele în care au fost angajaţi infanteriştii din Batalionul 26 în noaptea de 14 spre 15 mai, în Nasiriyah. Am realizat un interviu pentru Radio România chiar în ziua de 15 mai. A fost o zi în care am transmis în flux foarte multe informaţii pentru Radio România Actualităţi. Principalul post public de radio a difuzat în acea zi o emisiune speciala – „Clipa în direct” – în studio fiind invitat regretatul general Cornel Paraniac. A fost un tur de forţă şi pentru corespondentul de război nedormit din momentul în care detaşamentul românesc format din 10 transportoare blindate a părăsit tabăra White Horse.

După o noapte dificilă în care au luat parte la operaţiile brigăzii italiene minunaţii militari olteni au fost de acord să vorbească la Radio România despre luptele la care au participat. Este vorba de două ambuscade din care au ieşit cu succes Scorpionii roşii.

Iată ce îmi declara subofiţerul sanitar Cornelia Pegulescu la câteva ore după ce a revenit din cea mai dificilă misiune executată de trupele româneşti din Irak:

Am văzut doar două focuri de mitralieră în faţa transportorului, după care am auzit prima bubuitură, a doua, mi-am strâns casca şi mă aşteptatam ca la a treia bubuitură să nu mai aud.

Transcrierea integrală a interviului o puteţi citi în cartea „Podul Scorpionilor” pe care o puteţi cumpăra de AICI.

Podul Scorpionilor text carte

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*

error: Cumpăraţi cartea! Conţinut protejat!